Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 6-7 Nisan Dezenformasyon Bülteni’ni yayınladı

Bağlantılar Başkanlığı tarafından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından 6-7 Nisan tarihlerini kapsayan Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, “2017 yılında Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşların 7 yıldır evlerinin yapılmadığı” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Bültende, Samsat’ın konutlarının depremden sonraki bir yıl içinde inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildiği belirtiliyor. Teslim kapsamında 58 adet tek katlı Tip-1 ve 345 adet iki katlı Tip-2 olmak üzere 403 konutun 4.373 metre yağmur suyu sınırı, 24.200 metre kanalizasyon sınırı ve 27.351 metre içme suyu sınırı, 1 adet konut bulunuyor. pompalama ve arıtma tesisi. Kararın alındığı kaydedildi.

Bültende, hak sahiplerinden 9’unun feragat etmesi sonucunda 394 konut, 56 Tip-1 tek katlı ve 338 Tip-2 iki katlı konutun bölgenin iklim özelliklerine uygun olarak inşa edildiği bildirildi. bölge ve yerel mimari.

Bölgenin yaz aylarında sıcaklık artışı göz önünde bulundurularak bölge halkının kullanımına en uygun teraslı yapıların tercih edildiği duyuruda belirtildi.

Oy pusulasının geçersiz olacağını iddia etmek

Bültende, bazı yayın organlarında “Oy pusulası katlandığında diğer adayın üzerinde mühür izi olacağı, bu nedenle çift oy pusulası olduğu gerekçesiyle oy pusulasının geçersiz sayılacağı” tezinin yer aldığı belirtildi. seçenek”.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayıs’ta ortaklaşa yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile 28’inci Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin yayımladığı 135 Sayılı Sandık Kurullarının Oluşumu ve Yetkilerini Belirten Genelge’de, söz konusu tezlerin doğru olmadığı açıkça görülmektedir. Oy pusulası katlanarak zarfa konduğu için, oy pusulasının arka yüzüne basılan sandık kurulu mührü ile “EVET” mührü çıkması durumunda oy pusulalarını geçersiz kılmayacağı belirtildi. oy pusulasının diğer bölümleri.

Televizyon kanallarının reyting oranlarını içeren paylaşımlar

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından televizyon kanallarının reyting oranlarına yer verildiği iddia edilerek yapılan paylaşımların dezenformasyon içerdiğine dikkat çekildi.

Söz konusu paylaşımların kanal ve programların reyting oranlarını göstermediği belirtilen bültende, iddiayı ortaya atan hesapların paylaştığı görselin altındaki tabloyu hazırlayan şirketin, verileri “sosyal medya kanallarında yapılan paylaşımlar aracılığıyla”

Bültende, Türkiye’de Televizyon İzleyici Ölçümlerini koordine edecek tek yetkili kuruluşun Televizyon İzleme Araştırma Komisyonu (TİAK) AŞ olduğu paylaşıldı. izleme ve istirahat ölçümleri ile karıştırılmamalıdır.” ifadesi belirtildi.

Türkiye Varlık Fonu’nun yüzde 40’ının Katar’a satıldığı iddiası

Bir televizyon programında yer alan “Türkiye Varlık Fonu’nun yüzde 40’ı Katar’a satıldı” iddiasının doğru olmadığı belirtilen bültende, 2016 yılında kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) bir 7 farklı sektörden 29 şirket, 2 ruhsat ve gayrimenkulden oluşan varlık portföyü. verildi.

TVF ile Qatar Investment Fund arasında Borsa İstanbul AŞ’nin 2020 yılında sadece yüzde 10’luk hissesinin devri için mutabakat zaptı imzalandığı belirtilen bültende, TVF’nin şu anda en büyük hisse olduğu belirtiliyor. Borsa İstanbul’un yüzde 80,6 hissesi ile hissedarı. Bu satış işlemi dışında, iddia edilenin aksine TVF’den Katarlı bir şirkete rastgele satış yapılmadığına dikkat çekildi.

haberpendik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu